ESTERMAN CBR
ESTERMAN CBR
gezichtsveldonderzoek

WERKWIJZE

VR-bril

In het ziekenhuis wordt een gezichtsveldonderzoek veelal met behulp van een groot apparaat uitgevoerd. U neemt daarachter plaats en kijkt in een soort kast naar een fixatiepunt. Tegenwoordig kan het ook met behulp van "Virtual Reality" of VR-technologie. Beide methodes zijn even betrouwbaar.

Met of zonder eigen bril?

Het onderzoek kan in de meeste gevallen zonder bril worden uitgevoerd. Dit is voor aanvang van de het onderzoek te controleren. Als u op dat moment "Press button to start" kunt lezen is het goed. Bij een hogere brilsterkte kunt uw de eigen bril ophouden, of de optometrist plaatst corrigerende glaasjes in de VR-bril.

na het onderzoek

Als de keurend oogarts van Oogkeuring.nl het Esterman-onderzoek heeft aangevraagd zorgen wij dat het rapport aan uw dossier wordt toegevoegd zodat de oogarts de keuring kan afronden. 


Indien het CBR er achteraf heeft om vraagt zorgen wij dat het daar terecht komt. De verwerking hiervan duurt ongeveer twee weken.

INSTRUCTIES

Een goede voorbereiding op het onderzoek is essentieel voor een betrouwbaar rapport. Natuurlijk krijgt u voorafgaand van de optometrist ook uitleg, maar hier kunt u zich op uw eigen tempo voorbereiden. Zo weet u wat u kunt verwachten, moet doen maar vooral ook wat u niet moet doen.


Het is aan te raden onderstaande instructies aandachtig door te nemen. Het zijn 5 items, door op de pijltjes eronder te klikken navigeert u er doorheen.